Zakgeld voor scholieren

Onze eerste pilot: dankzij ontvangen donaties geven we in het schooljaar 2020/2021 enkele tientallen leerlingen van een middelbare school in Rotterdam zakgeld.

De school waar het project draait nodigde de leerlingen uit mee te doen. Zij weet immers als geen ander welke leerlingen het meest hebben aan zakgeld en het ermee leren omgaan. De leerlingen hebben zelf aangegeven waar ze het aan uit wilde geven. De top 5 bestond uit kleding, schoenen, eten, drinken en openbaar vervoer. Stichting Dam organiseerde dat dat aanbod er kwam en de eerste bestedingen waren al snel een feit.

De leerlingen krijgen 20 Dam (gelijk aan 20 euro) zakgeld per week, een schooljaar lang. Ze leggen verantwoording af aan de budgetcoaches en die helpen op hun beurt de leerlingen met zaken als het bijhouden van uitgaven, keuzes maken en besef van geld en waarde.

Met het zakgeld van Prosperita kunnen de leerlingen weer meedoen, hun thuissituatie helpen verbeteren en leren omgaan met geld.