Te gek dat je wilt doneren! Door jouw donatie leren de Rotterdamse jongeren die meedoen met onze projecten om te gaan met geld en te oefenen met geld. Zo gaan ze met betere vaardigheden de toekomst tegemoet. Dankjewel dus, en duizend karmapunten erbij!

Je kunt ons werk op verschillende manieren financieel steunen: 

  • Eenmalig, direct doneren
  • Doneren met maximaal belastingvoordeel (periodieke schenkingsovereenkomst)
  • Steun een project
  • Neem ons op in je testament

Veelgestelde vragen over donoren

Als je geld geeft, wil je natuurlijk dat het goed besteed wordt. Wij gaan met liefde en zorg met elke euro om. Elke euro van jouw donatie wordt rechtstreeks omgezet in zakgeld voor de jongeren in onze projecten. Dus: hoe meer euro’s gedoneerd, hoe meer jongeren wij zakgeld kunnen geven. Je kunt er ook voor kiezen om je donatie (deels) te geven aan kosten die wij maken, bijvoorbeeld reiskosten, flyers laten drukken of ingehuurde diensten (het bestuur werkt onbezoldigd). Over onze financiën zijn wij transparant: je kunt ze terugvinden in onze jaarverslagen.

Is mijn gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting?

Ja. Het Fonds Prosperita Rotterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Je donatie is daardoor aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Hoeveel je mag aftrekken hangt af van of je een gewone gift doet of een periodieke gift (zie hieronder). Bij het invullen van de belastingaangifte heb je hiervoor ons RSIN-nummer nodig; je vindt het bij onze contactgegevens op deze website. 

Maakt het voor de aftrek voor de inkomstenbelasting uit hoeveel en hoe ik doneer?

Ja, er bestaat verschil in aftrekregels tussen zogenaamde ‘gewone giften’ en ‘periodieke giften’. Leg je jouw donatie vast in een periodieke schenkingsovereenkomst, dan gelden gunstigere regels. Je legt hierin voor minimaal vijf jaar een vast schenkinsgbedrag vast. Hiermee hebben wij meer bestaanszekerheid en jij meer belastingvoordeel. Denk je erover een periodieke gift te geven? Kijk dan hier. 

Kan ik mijn donatie ook gewoon zelf overmaken naar jullie rekeningnummer?

Dat kan zeker. Je kunt het bedrag dat je wilt doneren overmaken naar bankrekening NL97 TRIO 0788 7642 68 t.n.v. Stichting Fonds Prosperita Rotterdam. Heb je een specifiek doel in gedachte voor je donatie? Vermeld dit er dan bij in de omschrijving. Wil je graag even overleggen? Dat kan altijd, via ons contactformulier.

Ik wil graag een grote gift doen. Kan ik met iemand vooraf mijn wensen bespreken?

Ja, dat kan. Graag zelfs! We horen graag wat jouw wensen en ideeën zijn en gaan met jou op zoek naar de schenkingsvorm die daar het beste bij past. Je kunt dit gesprek aanvragen via ons contactformulier. We zullen dan zo snel mogelijk contact met je opnemen om een persoonlijk gesprek in te plannen.

Kan ik het Fonds Prosperita Rotterdam opnemen in mijn testament?

Ja, dat kan en zouden we heel bijzonder vinden. Je kunt dit doen door in je testament op te nemen wat je zou willen doneren. Ook kun je aangeven of je wilt nalaten voor een specifiek doel of project of een algemene donatie wilt nalaten. We overleggen graag met je wat je wensen hiervoor zijn, mocht je dat willen.

Ik heb gedoneerd en blijf graag op de hoogte van alle ontwikkelingen. Kan dat?

Ja! We vertellen regelmatig over ons werk via onze socialmediakanalen: LinkedIn, Twitter en Facebook

Doneer Nu!