Wat bijzonder dat je erover denkt om ons fonds op te nemen in je testament. We snappen dat je hier zorgvuldig over nadenkt en alle zaken graag zo goed mogelijk geregeld hebt. Omdat dat jezelf en je nabestaanden rust geeft. We horen het dan ook graag als je vragen hebt over ons werk, over wat we met jouw erfenis zouden kunnen doen of over hoe je het praktisch regelt om ons op te nemen in je testament. De koffie staat klaar.

De meest gestelde vragen over nalaten vind je hieronder, maar schroom niet om contact op te nemen om je wensen verder te bespreken.

Hoe kan ik aan Fonds Prosperita Rotterdam nalaten?

Om Fonds Prosperita Rotterdam op te nemen in je testament moet je naar de notaris. Bij hem of haar kun je je wensen laten vastleggen in je testament. Dat kan op twee manieren: via een erfstelling of een legaat. Bij een erfstelling maak je ons (mede-)erfgenaam. Je laat dan je hele of gedeeltelijke erfenis aan ons achter. Een legaat is een bepaling in je testament waarin je een specifiek bedrag (of specifieke goederen) nalaat. We bespreken je wensen en mogelijkheden graag met je.

Kan ik bepalen waar jullie mijn geld aan besteden?

Ja, dat kan. Je neemt dan een specifiek doel op in je testament. We vertellen je graag meer over de verschillende mogelijkheden hiervoor en horen ook graag jouw wensen en ideeën.

Moet Fonds Prosperita Rotterdam erfbelasting over mijn erfenis betalen?

Nee, wij hoeven geen erfbelasting te betalen. Elke euro komt dus volledig bij ons Fonds terecht.

Is er een minimaal bedrag om na te laten?

Nee, je kunt voor elk bedrag nalaten. Het is geheel aan jou of en voor welk deel van je erfenis je wilt nalaten.

Wat kost het opmaken van een testament?

Dat hangt af van je wensen en de tarieven van je notaris. Je kunt hiervoor het beste contact opnemen met je eigen notaris.

Hoe verloopt de afwikkeling van een testament?

Is het Fonds Prosperita Rotterdam vermeld in het testament dat je moet afwikkelen? Neem dan contact met ons op. We bespreken graag hoe de afwikkeling nu verder gaat in jouw geval.