Rotterdam Arm in Arm

Die banner? Die hebben we helemaal niet. We besteden ons geld liever aan zakgeld voor jongeren. Maar wat we dus wel hebben is dat verhaal. Een verhaal dat ook op dit congres graag gehoord werd.

Armoede voorkomen

Wie in armoede opgroeit, geeft armoede door. Zo simpel is het. Een ongezonde leefstijl, door honger slechter presteren op school, niet mee kunnen doen met sociale activiteiten, schaamte om mensen thuis uit te nodigen, en oh ja: nooit leren omgaan met geld. Jongeren die opgroeien in armoede leren zo een hoop basale vaardigheden niet. Zie het dan in de toekomst maar eens anders te doen dan je ouders.

Wij willen jongeren die in armoede opgroeien een kans geven op een betere toekomst. Door ze zélf de tools in handen te geven hun situatie te verbeteren. En zo de armoede van de toekomst voor te zijn. We doen dat door zakgeld en budgetcoaching te geven. Leren omgaan met geld én direct geld hebben om mee te oefenen. We geloven en zien dat we deze jongeren daarmee een duwtje in de goede richting geven. Kleine interventie, grote impact. Dat is ons verhaal.

Arm in Arm

We zijn uniek in onze aanpak, durven we wel te zeggen. Maar ook unieke projecten komen verder in samenwerking met anderen. Rotterdam Arm in Arm is een platform dat verschillende initiatieven die zich inzetten tegen armoede met elkaar verbindt. Ook wij zijn daar nu bij aangesloten! Omdat we altijd op zoek zijn naar samenwerking. Naar contacten en inspiratie. En omdat samen sterk niet voor niets zo bij Rotterdam past.

Heb je ons gezien op het congres, ben je nieuwsgierig naar hoe we werken of heb je ideeën voor een samenwerking? Te gek! De koffie staat klaar.

Over Rotterdam Arm in Arm